Om ikariahonning

Ikarianere er glade for deres bier og omtaler dem ofte som alkymister. De har i generationer brugt dette flydende guld som dagligt kosttilskud og som naturens egen medicin mod alkens skavanker.

Øen Ikaria, som også kaldes Healing Island, er en blue zone – et af de 5 steder i verden, hvor befolkningen lever 12 år længere og raskere end gennemsnittet. (www.bluezones.com)

Den paradisiske ø vrimler med vilde urter, buske og blomster — og store pinjeskove i bjergene. Øen er ekstremt frodig og siges at have Grækenlands største biodiversitet. Familierne dyrker små jordlodder — biodynamisk, økologisk og naturligt, helt uden brug af pesticider. Der findes ikke konventionelt landbrug på øen.

Når honningen høstes efterlades et forråd til bierne, derfor får bierne ikke sukkervand som erstatning, som det er tilfældet i fx Danmark — dermed er produktionen bæredygtig og bierne sunde.

Forskere fra Athens Universitet har undersøgt udvalgte urter som er udbredte på Ikaria. Studierne viser et væsentligt større indhold af potente æteriske olier end andre steder i Middelhavet.

Vi forhandler to varianter ikariahonning:

Wild flower & pine

Den legendariske wild flower & pine honning har farve som harpiks, er flydende og har en aromatisk smag af Ikarias vilde blomster og urter med noter af muscovado, safran og lakridsrod.

Den er rå, ufiltreret, uopvarmet og flydende – lige fra naturen!

Bierne får deres nektar fra sar, salvie, timian, citronverbena, vild mynte, myrte, vild lavendel, rosmarin, vild lyng, johannesbrødtræ, strandroser, jordbærtræ, mandeltræ, citrontræ, appelsintræ, fyrretræ, pæretræ, kastanietræ, oliventræ, cedertræ, mastictræ, og mange andre vilde og naturligt forekomne vækster og blomster.

Anama

Den sjældne vinterhonning kommer fra den vilde lyng i Ikarias uberørte bjerge. Hvis vejrforholdene er gunstige er den tilgængelig én gang om året og kun i små mængder. Det er en helt særlig honning; den er fed og fast i konsistensen og har en kraftfuld smag med både søde, syrlige og bitre noter og en smag af marcipan, karamel, muscovado - og lyng naturligvis!

Camilla Plum siger om den: 'Amana er cremet, lysebrun og smager simpelthen af en blanding af marcipan og karamel – og honning naturligvis. Jeg har ikke smagt noget så komplekst og koncentreret i hele mit liv’.

Læs om anamahonningens egenskaber her

Se vores nyeste kontrolrapport her